Események betöltése

Ezen a mozgásmeditáción, újra a Művész Archetípussal dolgozunk, ezen belül az életünk ritmikáival fogunk foglalkozni. Mindennek megvan a maga természetes ritmusa. Az bolygóknak, a Föld mozgásának, az évszakoknak, a napoknak, a munkának, a születésnek, a növekedésnek, az emberi test folyamatainak, a főzésnek, a betegségnek, a halálnak, a veszekedésnek, a szeretkezésnek, és még folytathatnám a sort. Az egész életnek.

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy élethelyzetben az elméd játéka más ritmust kényszerített rá a testedre, mint, amit a szíved diktált volna… És miért is csináljuk így? Mert mindig jön a jól bevált „de”, a „ha”, a „mert a társadalom, stb. ezt várja el”, „ez a megszokott”, „a szüleim is így csinálták”… Fel kell kelni akkor is, ha még aludnék, dolgozni kell akkor is, ha nincsen kedvem…csak hogy ilyen egyszerű, mindennapi példákat hozzak.

Viszont a testünk jelez. Jelzi a szívünk/lelkünk/szellemünk üzeneteit, általában akkor, amikor már a határokat túlfeszítettük…és ilyenkor jön az idegesség, ágynak dőlés, fásultság…

A jó hír az, hogy ha odafigyelünk a testünk üzeneteire, akkor minden élethelyzetben megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb belső egyensúlyi ritmust, amiben harmonikusan tudjuk élni az életet, minden helyzetben (legyen az „jó” vagy „rossz”). TÖLTŐDVE, RUGALMASAN, ÖRÖMMEL.

Ehhez persze nem árt egy kis tudatosság. Ugyanis, ha tudatos vagy a testedre, megtapasztalhatod, hogy milyen az, amikor szabadon jólesően, pl. egy kaotikus, pörgős ritmusra belassultan sziporkázol, vagy éppen a csendre őrülten, vadul zakatolsz; mit sem törődve azzal, hogy ki hogyan csinálja körülötted. Mert éppen akkor és ott, neked az a ritmusod. Amit bármelyik pillanatban megváltoztathatsz.

Arra invitállak ezen a mozgásmeditáción, hogy a lelked a tested mozdulásain keresztül, megnyilvánulhasson és felismerd, megengedd magadnak azt a ritmust, amire Neked éppen szükséged van az adott (1 vagy több) élethelyzet/életszakasz megtapasztalásában; áramolva a különböző zenei ritmus ívek mentén. Annyi témát/élethelyzetet hozhatsz magaddal, táncolhatsz el, amennyit szeretnél és jólesően belefér.

FONTOS: Rendhagyó módon, kevés instrukció lesz. A teremben már fog szólni a zene amikor belépsz (kb. 18:20-tól). Nem lesz az elején körbeszélgetés. A mozgásmeditáció valójában már akkor elkezdődik, amikor elhatározod, hogy eljössz.

Gyere és táncold el a Te belső ritmusodat! Táncolj az életért! MAGáért a LÉT ÖRÖMéért, ami ott van minden PILLANATBAN!

Örömmel várlak!

Kili Andi

+36-30-215-4449

 


  Jelentkezés a táncra


   

  Időpont: 2020. Október 21. szerda, 18:30-20:30

  Helyszín: MagNetHáz, Lózusz terem (1. em.)

  Amit érdemes hozni magaddal: kényelmes váltó ruha és innivaló

  Foto:

  Josephine Wall: Air and Water

  Pinterest.com: My four seasons _by_onutzaC.jpeg

  https://www.matthewkressel.net/ THE CYCLE OF BIRTH AND DEATH

  https://seholorszag.hu/a-kokorszaki-vadaszo

  Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!