Események betöltése

Kezdd a hetet egy minden szinten átmozgató és feltöltő RituálTánccal!

A RITUÁLTÁNC képlete: szabad tánc + vezetett imagináció ősképekkel, szimbólumokkal = felszabadító átélések és felismerések

Az egész éven átvonuló RituálTánc mozgásmeditációk minden héten egy izgalmas és az adott időszaknak/csillagjegynek megfelelő témában mozgatják meg és segítik a részvevőket önmaguk megismerésének útján.

“Valahogy rátaláltam az eseményre és nem volt bennem kétség, hogy erre el kell jönnöm. Nem is csalódtam még ma is hatása alatt vagyok.”
“Eddig utáltam a hétfőket, viszont, mióta RituálTáncra járok, ez a kedvenc napom.”

A Nyilas jegy ősi szimbóluma a szárnyas kentaur.
Ennek a mítikus lénynek emberi felsőteste és ló alteste van, és nyilával az égre céloz. Ebben a szimbólumban benne rejlik az a kettősség, ami az emberi lét ösztönös természete és a szellemi felé való irányulása között feszül.
Az ösztönös, állati rész – amit a ló képvisel, a különböző kultúrákban más más képzettársításokra adott okot. Például az ősi egyiptomi ábrázolásokon a fehér, vagy arany lovak a Napisten kocsiját húzzák. A görög mitológiában azonban sokszor megjelennek az otromba, robusztus kentaurok, akik teljesen az ösztönös vágyak rabjai, durvák, vadak és mohók.

De léteznek a jóságos, szellemileg nagyon fejlett kentaurok is. A legismertebb közülük a bölcs Kheirón, aki Kronosz és Philyra nimfa titkos nászából született és anyja magára hagyott, szégyellve „szörnyszülött” gyermekét. A legendák szerint Apollón nevelte fel őt, akitől halhatatlanságot, és látnoki képességet és végtelen bölcsességet kapott. Különleges gyógyító képességével bárkit megsebzett és meg is gyógyított. Ám amikor véletlenül őt érte egy mérgezett nyílvessző, saját sebét nem tudta meggyógyítani. Elviselhetetlen kínjai miatt inkább feláldozta halhatatlanságát.

Ebben a mozgásmeditációban ezzel a szimbolikával foglalkozunk, hiszen a kentaurság a mi belső természetünkben is megjelenik. Ott van bennünk a fenti kettősség, és hol lefelé, hol felfelé irányulunk, mozdulunk, tapasztalunk.
Táncunkban megjelenítjük ezeket a szinteket és megnézzük, most melyik van túlsúlyban az életünkben. Majd meghívjuk Kheirónt is, hogy megmutassa azt a sérülést energetikai szinten, amit nem tudunk begyógyítani. Ő az, aki megtanítja nekünk, hogy látszólagos fogyatékosságaink és mély sebeink hogyan válhatnak egy mindent legyőző belső erővé és a jó értelemben vett áldozathozatal bölcsességévé.

Berkes Szofi   Berkes Szofi


Részvételi díj: 4.000,- Ft
Bérlet: 14.000,- Ft/4 alkalom (2 hónapig érvényes)
 

A részvételhez a következő lépések szükségesek

 • Regisztrálj a programra a - JELENTKEZEM A TÁNCRA - beküldésével. Kapni fogsz egy visszajelzést emailen és ezzel felkerülsz a részvételi listára. 
 • Helyszínen való befizetés esetén kérünk, érkezz min. 20 perccel a program megkezdése előtt, hogy legyen erre időd! A termet már 30 perccel a program előtt kinyitjuk és várjuk az érkezőket!

 • Ha előre meg szeretnéd vásárolni a belépődet vagy a bérletedet, megteheted online is a weboldal webshopján keresztül.
 • Ehhez a fenti - RituálTánc egyszeri belépő megvásárlása, vagy - RituálTánc bérlet megvásárlása - gombra kattints.
 • Ezután a webshopban tedd kosárba a választott belépődet.
 • Menj tovább a pénztárhoz és írd be a számlázási adataidat.
 • Folytasd a vásárlást és írd be a megjegyzésbe a választott mozgásmeditáció címét.
 • Válaszd ki, hogy banki átutalással, illetve bankkártyával szeretnél fizetni.
 • Küldd el a megrendelést. Kapni fogsz egy automatikus választ és később egy emailt is a megrendelésedről. 
 • Ezzel felkerülsz a részvételi listára és várunk a táncon! 

 • Ha valami miatt elakadsz, vagy nem sikerül végigmenned a folyamaton, akkor írj nekünk egy emailt - mail@ritualtanc.com  - vagy egy messenger üzenetet és mi felvesszük veled a kapcsolatot!

FONTOS + INFÓK MÉG!!!

 • Kérjük, hogy rendeléskor a "megjegyzés" rovatba írd be melyik eseményre jelentkezel.
 • Bérlet vásárlása esetén is regisztrálj a programra! Ne felejtsd el, hogy bérleted 2 hónapig érvényes. Ha mégsem tudod lejárni, kérünk, időben add át másnak a bérletedet és erről értesíts minket emailen: mail@ritualtanc.com

 • A Juhar teremben 60 fő tud együtt táncolni. Regisztrációddal felkerülsz a részvételi listára, mely a jelenkezések időrendi sorrendjében töltődik fel. A helyszínen elsősorban az előre regisztált jeletkezők tudnak bejönni a terembe. A többiek - akik nem regisztráltak - az érkezés sorrendjében tudnak csatlakozni a 60 fő beteltéig.
 • Kérünk, hogy érkezz meg időben, akkor is, ha regisztráltál és/vagy előre megvetted a belépődet! A kezdés előtt 5 perccel ugyanis beengedjük a várakozókat.
 • Köszönjük megértésedet és együttműködésedet a gördülékeny szervezés érdekében!
 • Hozz magaddal kényelmes váltó ruhát, innivalót.
 • Fontos tudni, hogy a mozgásmeditáció egy komplex belső utazás, ami egy tematikus ívet jár be. Ezért kérünk, hogy maradj velünk végig a folyamat alatt. 

Szeretettel várunk!

 

  Ha először jársz RituálTáncon és nem tetszik, akkor az óra után csak kérned kell és kérdés nélkül visszakapod a részvételi díjat!

  Jelentkezem a táncra


  Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!