Barion Pixel
Berkes Szofi

Berkes Szofi

Hatalmas kíváncsisággal és életvággyal születtem. Mióta az eszemet tudom, szeretek az emberekkel beszélgetni, meghallgatni a problémáikat. Ösztönös tehetségem van arra, hogy rátaláljak a felszín mögötti lényegre, a személyiség mögött a lélekre… Szeretem, amikor a titkokról lehull a lepel, a lélek kapui feltárulnak, és eljutunk a megértésig, a megkönnyebbülésig, – a gyógyulásig.

Gyógypedagógusként évekig autista gyerekekkel foglalkoztam. Furcsa világuk mélyen megrendített és arra sarkallt, hogy a gyógyítás új formáit keressem és ismerjem meg. Fiatalkori válságaim az élet értelmének keresésére ösztönöztek és elvezettek egy szellemi iskolába, ahol 28 éven át spirituális tanításokban és gyakorlatban vettem részt. Gyermekeim nevelése közben ismerkedtem meg a waldorf pedagógiával. Az antropozófia életszemlélete mélyen áthatotta a gondolkodásomat.

Folyamatosan képeztem és jelenleg is képzem magam. Tanultam Bach virágterápiát, homeopátiát, asztrológiát. 2002-ben nyitottam meg barátnőmmel a Kikötő Gyógyműhelyt, ahol természetgyógyász kineziológusként kezdtem el praktizálni. A kor szellemi és új gyógyító irányzatait magamba szívtam és beépítettem gyógyító munkámba. (pl. Hellinger- családállítás, Virginia Satir modellje) Néhány év múltán, 2005-ben terápiás munkámban egy mélypontot éltem át. Úgy éreztem, a verbális terápiák nem kielégítőek. Meg kell mozdítani a testet! Ebben az időben kezdett a “terápiás világ” is a test-orientált módszerek felé nyitni Magyarországon is.

A különböző légzéstechnikákkal, a kontakt tánccal és a Bodyworkkel való megismerkedés új utakat tárt fel előttem. De az igazi áttörésre Gabrillle Roth: Térképek az extázishoz c. könyve inspirált. A vele való kapcsolódás hatására indítottam el első szabad tánc csoportomat 2006-ban, mely mára egy csodálatos és átfogó mozgásmódszerré nőtte ki magát: RituálTánc mozgásmeditációk az archetípusok erejében. A táncmeditációk témái az adott hónap jegyéhez és bolygói minőségéhez tartozó archetípushoz (Harcos, Szerető, Közvetítő, Anya, Király, Szolgáló, Művész, Varázsló, Pap, Mester, Szabadító, Álmodó) kapcsolódnak.

2008-ban, egy meditációban új inspirációt kaptam. Megszületett a SzimbolonSzínház, ami ötvözi a hellingeri gyógyító mezőt, pszichodramatikus elemeket és a Symbolon kártya archetipikus képi világát. Ezt követte az IPR (Intenzív Pszicho Rituálé), amit egy kis csoporttal dolgoztunk ki. Ez a különleges módszer személyre szabott mágikus rituálé, ami képes még a legmakacsabb problémából is kimozdítani.

Továbbképzéseim során több “új” gyógyító módszert, technikát is elsajátítottam, és beépítettem egyéni terápiás praxisomba. Ilyen pl. a ThétaFloating terápia és az AnaLog terápia is.

Szofi Órái
    Go to Top