Talán Te is azt érzed mostanában, hogy nincs könnyű időszak. Mintha minden feszítene, húzna lefelé vagy visszafelé, mintha szélmalom-harcot vívnál, és amikor egy valamivel megküzdöttél, egyből jelentkezik is a következő „helyzet”.

Az archetípusok szimbolikájára lefordítva mindezt, elérkeztünk a Művész és a Mágus találkozásához, vagyis a Művész jellemezte időszakból fordulunk át a Mágus által uralt hetekbe.
Mit hozhat ez a számunkra, miért ilyen szétfeszítő ez az átmenet?

A Művészt alapvetően a konfliktusok elkerülése, nem szereti a veszekedéseket, a kellemetlen helyzeteket, az elegancia jegyében inkább a diplomatikus, finomabb megoldásokat keresi. Nehezen hoz döntést, és ha meg is teszi, akkor is gyakran kérdőjel marad benne, hogy vajon minden lehetséges szempontot figyelembe vett-e. Hiszen mindig olyan megoldásokra törekszik, ahol minden érintett fél elégedett lehet. Másfelől pedig az egyensúly kialakítása és megtartása is a fő mozgatórugója. Alapvető irányultsága, hogy az életünkben megjelenő kettősségeket, ellentmondásokat kiegyensúlyozza, mindkettőt a figyelemben tartsa. Mennyire tartható ez a hétköznapokban? Hiszen ha feszültségek, ellentmondások, széthúzó minőségek bukkannak a felszínre bennünk vagy körülöttünk, akkor igencsak embert próbáló a belső középpontunkban tartani magunkat folyamatosan.  Márpedig a Művész erre hív…

És most bejön a képbe a Mágus mindehhez. Akinek a mottója: Mindent vagy semmit!

Nem a kompromisszumos, diplomatikus megoldásokról szól. Hanem éppen ezeket a széthúzó, megfeszítő minőségeket erősíti még jobban. Mert dűlőre akarja vinni bennünk a problémás helyzeteket. Ő tudja, mit akar, megvan a magasabb szintű célkitűzése, és azért hajlandó tűzön-vízen keresztül átküzdeni magát, szembenézni száz veszéllyel és életének, céljainak, eszméinek védelme érdekében a leghősiesebb harcot megvívni.

Most akkor talán már van egy kis elképzelésünk arról, hogy mit érezhet az a művészi archetípus bennünk, akinek az ajtajánál ez a Mágus kopogtat. Ezért lehet számodra is nehezebb talán ez az időszak. Mert az egyensúlyt, a harmóniát kereső részed nehezen megy bele abba, hogy szembenézzen a kevésbé fényes jellemvonásokkal, a kevésbé békés témákkal. Hogyan lehet mégis ezt félelmet feloldani?

Ha elfogadod, megadod magad neki, nagy levegőt veszel és bátorságot gyűjtve elkezdesz szembenézni mindazzal, amiben vagy, ami előtted tornyosul. Bármilyen ijesztő is elsőre ez az oldala, de a Mágus éppen ebben tud segíteni. Hogy bátran megismerd a mérleg mindkét oldalát. A szépet, és a kevésbé fényeset is. Hogy el tudd fogadni a hibáidat, a még nem jól működő, kellemetlen oldalaidat is. Hogy meglásd, mindkét oldalon van jó és rossz is, egyik sem létezik a másik nélkül. És így megismerve mindkét oldal minden részletét, tudj dönteni és elköteleződni egyik vagy másik irányban.

A Mágus archetípus erőteljesen bemozdítja bennünk az árnyékainkkal való szembenézés témáját is. Nem az elkerülés időszaka jön most, hanem a bizalommal és bátorsággal való megismerésé. Ha védeni akarod magad, az a legjobb stratégia, ha most nem védekezel. Mit tegyél mégis?

Az a legelőrevezetőbb, hogyha egyszerűen elfogadod „aha, ez is én vagyok”, „ok, ez is bennem van”. Akkor jársz a legjobban, ha belemész, mögé nézel és együttműködsz a legijesztőbb, legfélelmetesebb árnyék részeiddel. Még ha úgy tűnik, az adott helyzetben teljes vesztésre állsz, akkor is. Nagyon meghálálja magát egy-egy ilyen lépésed, hiszen minden árnyékrész mögött hatalmas erő és energia vár rád, amelyet a magasabb rendű céljaid, eszméid szolgálatába állíthatsz innentől kezdve.

Hiszen a Mágus a magasabb rendű eszmék elkötelezett szolgálója. Ezért feszíti a húrt – helyenként – ilyen fájdalmasan. Mert szintet lépni a fejlődés útján nem lehet kompromisszumokkal és konfliktuskerülő üzemmódban. A Művész levegős, intellektuális eleme felkészít erre bennünket azzal, hogy a különböző eszmék, emberek megismerésének és a velük való kapcsolódásnak ad teret. De a Mágus vezet el oda, hogy mely eszmék és emberek maradnak majd tartósan az életünkben azután is, hogy a megfeszítettség állapotán keresztül megmutatkozó döntési helyzetet megoldottuk.

Kívánok erőt, bátorságot, hitet, kitartást és szeretetteljes felszabadulást az előttünk álló Mágus megéléséhez!

Nézzük, miket is fogunk táncolni ebben az időszakban: