A mozgás, a tánc és az élet ünneplése

A RituálTánc olyan intenzív mozgásmeditáció, amelynek kibontakozását különleges zenei összeállítás kíséri. Az aktuális témát vezetett imaginatív képek segítik, amelyek az adott archetípushoz kapcsolódnak. A mozgásmeditáció így több szinten is kifejti a hatását. Maga a 2 órás szabad tánc erőteljesen átmozgatja a testet. A témára és a belső képekre való hangolódás pedig a szellemi és érzelmi szintjeinket is bevonja a folyamatba.

A módszer alapja az asztrológiai évkör, amelyen hétről hétre végig utazunk. Minden hónapban az aktuális állatövi jegyhez kapcsolódó élettémákkal foglalkozunk a találkozókon. Az elvonulásokon pedig lehetőségünk van elmélyíteni a megértést, tapasztalásokat az archetípusokkal kapcsolatban.

Olyan univerzális témákkal dolgozunk, amelyek mindenkit érintenek, kortól, nemtől és hovatartozástól függetlenül.

Az eredmény – összehangoltság és harmónia élmény, ellazulás, lecsendesülés,
mély önismereti megélések, táguló tudatosság és szeretet állapot.

A RituálTáncon nincs koreográfia, nem tanulunk új mozdulatokat, hanem hagyjuk, hogy a testünk felszabaduljon, és úgy mozogjon a zenére, ahogy jól esik.

Az aktuális téma felvezetése után kezdődik a mozgásmeditáció. Olyan ez, mint egy belső utazás, ahol imaginációs hívóképekkel és szimbólumokkal is dolgozunk. A folyamatba bele vannak építve olyan bodywork gyakorlatok is, amelyek segítik az adott téma feldolgozását.

Ennek a módszernek a különlegességét az adja meg leginkább, hogy természetes könnyedséggel vezet át mélységeken és magasságokon, és nyújt bepillantást a lényünk minden rétegébe.

Sokféleképpen lehet használni a módszert. Lehet csak egy jót táncolni, levezetni a feszültséget, stresszt és lelazulni. De lehet egyfajta önismereti folyamatként is tekinteni rá. Segít abban, hogy találkozzunk önmagunkkal és abban is, hogy a többiekkel egy más módon, sokkal őszintébben és felszabadultabban kapcsolódjunk össze.

Minden problémánk abból fakad, hogy nem érezzük alkalmasnak magunkat bizonyos dolgokra, nem tudunk megfelelően reagálni, válaszolni az élethelyzetekben rejlő sokféle kihívásra. Ennek az az oka, hogy azok a képességek, melyek szükségesek ehhez, le vannak gátlódva a rendszerünkben. Minden terápiában ezeket a gátlásokat próbáljuk feloldani valamilyen módon. Az archetípusok rendszere olyan képesség-tár, melyben közvetlenül hozzáférhetünk ezekhez az erőforrásokhoz. A szabad mozgás pedig az az ösvény, amely elvezet minket a lényünkben rejlő kincsekhez.

Az extatikus tánc minden időkben a beavatás része volt.

A RituálTánccal szerettem volna visszahozni a tánc szakrális jellegét – egy olyan közösségi élményt, ami egybeolvasztja a testi transzot, a lélek örömét és a szellem extázisát. Számomra ez a fajta tánc egy szentség, egy ünnep, a hétköznapok forgatagában.