Az életkerék fordulásával most a Bika jegyében a belső Szeretővel foglalkozunk a RituálTáncokon.

Ha ezt a témát megfigyeljük magunknál és mások életében, akkor a következő kijelentéseket szoktuk hallani:

„Szeretem őt! Ő az igazi! Csak azt tudom szeretni, aki… Sajnos nem tetszik, mert… Na, őt aztán végképp nem tudom elképzelni magam mellett… Nekem szinte mindenki tetszik…”

Honnan jön az, hogy ha valakire ránézünk, valami rögtön beazonosítja, hogy milyen viszonyt tudunk elképzelni vele?

A tudatalatti nagy kutatója – Carl Gustav Jung – az emberi lélekben lakozó ősképek újra felfedezője megfigyelte, hogy a nő tudatalattija férfiként, a férfié nőként viselkedik. Az anima tehát a férfiban rejlő nő, az animusz pedig a nőben rejlő férfi.

Ha a belső Szeretőről beszélünk tehát, akkor tudnunk kell, hogy ő a mi igazi mintaképünk.
Ha azt érezzük, hogy valaki elbűvöl minket és szinte nem tudjuk kivonni magunkat a hatása alól, akkor biztos, hogy a „másik felünk” keze van a dologban. A baj csak az, hogy ez a belső mintakép, ami ilyenkor hirtelen feléled és erős érzelmeket ébreszt, nem azonos azzal a bizonyos emberrel. Erre nemsokára rá is döbbenünk, amikor az első próbatételek után megfakul a fény és megrepedezik a partnerünkre vetített kép.

Mit teszünk ilyenkor?

Ha igazi megoldást keresünk ezekre a problémákra, akkor nem lehet félvállról kezelni ezt a helyzetet és elintézni annyival, hogy szeress jobban, tarts ki, köteleződj el, elválok, nem bírom vele, megcsalt, bezárultam…

Először is meg kell ismernünk a bennünk élő Másikat, a belső Szeretőt, az Ideált. Más szóval – szerelembe csakis magunkkal eshetünk!

Ha ez megtörtént, ha valóban el tudjuk fogadni a másik részünket, akkor leszünk készen arra, hogy egy külső partnerrel is valódi és mély szeretetet éljünk át. Osho ezt a folyamatot szerelembe emelkedésnek hívja. Ez azonban nem megy végbe automatikusan. Nem kerülhetjük el a belső munkát, a belső önfelfedezést.

Szeretettel várunk a következő RituálTáncokra, melyen a belső Szeretővel ismerkedhetsz meg és felfedezheted, mit üzen neked!
KÖZELGŐ RITUÁLTÁNCOK A BELSŐ SZERETŐVEL>>>