Események betöltése

Nov. 2-án ünnepeljük a halottak napját. Ilyenkor sokan kimennek a temetőbe, hogy mécsest gyújtva megemlékezzenek elhunyt hozzátartozóiktól.
Ez a megemlékezés egészen az ókori Rómáig nyúlik vissza. A rómaiak őseiket és a csatározásokban elhunyt hőseiket istenekként tisztelték és ilyenkor emlékezetükben kapcsolódtak velük. A keresztény egyház már 998 óta hivatalosan is ünnepként tartja nyilván a halottak napját, de a liturgiákban már az időszámításunk szerinti 3. századtól megtalálhatók az ünnepre vonatkozó feljegyzések.

Ha az archetípusok nézőpontjából vizsgáljuk meg a kérdést, akkor láthatjuk, hogy az ősi ünnepek mennyire kapcsolódnak a természet ciklusaihoz. Ez az időszak a befelé fordulás ideje, az elmúlás érzékelésének ideje.

Ezen a gyógyító rituálén mi is felelevenítjük ezt az ünnepet és megemlékezünk szeretteinkről. Táncösvényünk az Ősök birodalmába vezet, hogy találkozzunk az anyákkal és apákkal, akiknek ereje és tapasztalásai örökségünk része. Generációk hangja szól hozzánk és meséit hallgatva közelebb jutunk saját lélektörténetünkhöz.
Itt, a lélek terében feloldódik az élet és halál közötti fátyol. Képesek leszünk kommunikálni őseinkkel, együtt mozdulni, táncolni velük, kifejezni szeretetünket és hálánkat az életért. Valamint érzékelhetővé válnak azok a generációs minták, amiket transzformálva gyógyíthatjuk a tudattalanul felvállalt fájdalommintákat is.
Ez abban segít nekünk, hogy az ősök ereje ne akadályozó, hanem támogató energiává nemesülhessen bennünk, és érezhessünk felmenőink áldást hozó jelenlétét az életünkben.

Gyere, táncoljunk együtt!

Oktató:

Berkes Szofi   Berkes Szofi


Részvételi díj: 3.500,- Ft
Bérlet: 12.000,- Ft/4 alkalom (2 hónapig érvényes)
 

A részvételhez a következő lépések szükségesek

  • Jelentkezz be a programra a lap alján lévő űrlapon vagy telefonon.
  • Hozz magaddal kényelmes váltó ruhát, innivalót.
  • Fontos tudni, hogy a mozgásmeditáció egy komplex belső utazás, ami egy tematikus ívet jár be. Ezért kérünk, hogy maradj velünk végig a folyamat alatt.

Szeretettel várunk!

 

  Ha először jársz RituálTáncon és nem tetszik, akkor az óra után csak kérned kell és kérdés nélkül visszakapod a részvételi díjat!

    Jelentkezem a táncra


    Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!