Barion Pixel
0
2024-07-15T00:00:00+02:00
Események betöltése

Élményközpontú elvonulás Horvátországban

Izgalmas és feltöltő együttlétre hívjuk azokat az érdeklődőket, akik a nyári kikapcsolódásukat szeretik aktívan és közösségben tölteni, valamint szívesen fűszerezik egy kis önismereti és spirituális tartalommal.
A RituálTánc mozgásmeditáció eszköztára támogatja ezt a külső-belső utazást, amin minden résztvevőnk elmélyülhet egy kreatív teremtő folyamatban, mely az életvitel és életszínvonal megújítására hív.

„A Horvátországi elvonulás életem egyik legnagyszerűbb élménye volt. Egyszerre volt pihentető, ellazító, feloldó, feltöltő nyaralás kombinálva egy bensőséges, valódi lélekutazással Önmagunk felé. Mindezt egy olyan csoportban megélve, ahol tere van az őszinteségnek és a szívtől szívig kommunikációnak. Köszönöm!”
T. Gabi

Mire számíthatsz?

A gyönyörű, mediterrán környezet mellett segítségünkre lesznek:

 • az adott témához kapcsolódó előadások és kiscsoportos folyamatok
 • az esti RituálTánc mozgásmeditációk.

Számodra is hasznos lehet ez az elvonulás, ha:
– szereted, hogy a nyaralásod aktív pihenés is egyben,
– szereted a szabad mozgást, táncot és szívesen megismernéd a mozgásmeditáció felszabadító hatását,
– szeretnéd felébreszteni a benned szunnyadó lehetőségeket, energiákat,
– ha szeretnéd örömtelibbé, áramlóbbá tenni az életedet,
– ha életed megújítására vágysz.

„Szofi elvonulásain szinte garantáltan intenzív élményben lesz része a résztvevőnek. Olyan megengedő teret hoz létre, amiben bátran kipróbálhatom, megélhetem bizonytalanabb, háttérbe szorított részeimet is, így közelítve a teljesség érzése felé. Mindezt örömteli, közösségi élmények mentén tesszük, nem felejtve, hogy egy gyönyörű helyen nyaralunk.”
Kléh-Reinle István

Az elvonulás felépítése

Az első napok a megérkezésről, az összehangolódásról és a témára hangolódásról szólnak. Az ezt követő napokban megismerkedünk azokkal az archetípusokkal, melyek aktuális életfolyamatainkat, projektjeinket támogathatják.

Vajon neked mire van szükségen éppen most, hogy sikerre vidd, amit szeretnél?
Merítsünk a Belső Forrásból és találjuk meg együtt a válaszokat erre a lényegi kérdésre!

Az elvonuláson naponta kétszer tartunk közös csoport foglalkozásokat. A déli órákban, amikor amúgy is nagyon meleg van kint – 11.00-13.30-ig – az aktuális témák megbeszélése és interaktív feldolgozása zajlik. Utána pihenéssel, napozással, esetleg közös főzéssel töltjük az időt. Az este folyamán pedig – 19.30-kb.21.30-ig – a délelőtti folyamatokat támogató, test-orientált gyakorlatokkal átszőtt RituálTánc mozgásmeditációkkal teljesítjük ki a munkát, valamint időt szánunk a felszabadult együttlétre is. Az utolsó napokat pedig felszabadult, összegző és beépítő pihenéssel töltjük el.

Helyszínünk Hvar szigetének Vrboska települése, ami a sziget egyik legkisebb városkája, egy védett öbölben, érintetlen sűrű fenyőerdő közepén épült. Az öböl közepén egy apró sziget található. Itt a tenger mélyen benyúlik a városba és ahol már utca szélességűre elvékonyodik, ott hidakkal van összekötve a két part, éppen ezért „kis Velencé”-nek is hívják.

Vendéglátónk, az apartman tulajdonosa, Hovány Mónika minden nyáron szeretettel vár minket és meghitt környezetet biztosít nekünk.
Itt találod a Facebook oldalt a Venus Apartman házról, ahol fontos és aktuális információk állnak rendelkezésre nap, mint nap és képeket is láthatsz a helyszínről:
https://www.facebook.com/Venusapartman/

„A nyári tábor óriási élmény és megtapasztalás volt. Első ilyen táborom volt, ahol a nyaralást és az önismeretet egybekötve telt el az a 10 nap. Egyetlen percét sem bántam meg! Nem csak a foglalkozások tanítottak rengeteget, hanem az is, ahogyan zajlott az élet a táborban, a szabad időkben, az ismerkedések, a túrázás és az esti levezető beszélgetések a táncot követően. Külön kiemelném az éjszakai plankton-nézős fürdőzést, ami számomra az egyik csúcspont volt.”
Baranyai Bea

A további visszajelzéseket itt olvashatod el>>>

Hogyan tudsz részt venni Te is az idei elvonuláson?

Nem kell mást tenned, mint kitölteni az oldal alján található Jelentkezési adatokat és mi felvesszük veled a kapcsolatot.
A Jelentkezési adatok kitöltése teljesen kötelezettség mentes, csak egy regisztráció, mellyel kifejezed érdeklődésedet.

Részvételi díj:

 •  145 000 HUF, ami magába foglalja a szállás és workshopok díját
 •  a szállás apartman jellegű, konyhával;
 •  étkezés önellátással
 •  az utazáshoz telekocsikat szervezünk

Kedvezmények:

 • HIPER EARLY BIRD kedvezmény: 120 000 HUF azoknak, akik március 31-ig befizetik a részvételi díjat.
 • További EARLY BIRD kedvezmény: 130 000 HUF azoknak, akik április 30-ig befizetnek.

FIGYELEM – május 15. után már nem áll módunkban visszafizetni az elvonulás díját, mert a szállás kifizetésre kerül.

„Az elmúlt 12 évben sokféle technikával dolgoztam. Kifejezetten szükségesnek tartom, hogy a „mozgás”, tánc által meghívjuk a „testtudatunkat”. Az elvonuláson olyan komplexitást tapasztaltam meg, melyben konkrét választ kaptam kérdéseimre. Hálás vagyok! Köszönöm.”Kádek Heni

Érdekel a program, mit tegyek?

 • Regisztrálj az oldal alján található Jelentkezési lapon és mi felvesszük veled a kapcsolatot.
 • Ha kérdésed van, hívj bennünket a 30 459 7856-os telefonszámon.
 • A megismerkedés és minden kérdés tisztázása után könnyen meg tudod hozni a döntést, hogy velünk tartasz erre az elvonulásra.
 • Amint átutalod a részvételi díjat az emailben megadott számlaszámra, máris biztosítottad a helyedet az elvonuláson. Készpénzes befizetésre is van lehetőséged, melyet a szervezővel tudsz egyeztetni.
 • Személyes találkozásra is nyitottak vagyunk veled, hogy megismerkedve biztonságosabban tudj döntést hozni és minden kétséged eloszlathassuk. 🙂
 • FIGYELEM! – Az elvonulásra a férőhely limitált. A helyek a befizetések sorrendjében telnek be.
 • Az oldal alján néhány gyakran feltett kérdésre is választ kaphatsz. Görgess lejjebb.
 • Ha mindez megvan, akkor dőlj hátra kényelmesen és készülj lelkiekben egy valóban felszabadító élményre.

„Számomra az alap élethordozó erő az életritmus. A RituálTánc és a nyári „elvonulás” lényegének is ezt tartottam. Örömmel tapasztaltam, hogy terapeutánk, mint egy jól megkomponált zeneműben, hagyott minket improvizálni. Az improvizáció szabadsága, lehetősége és tere csak úgy valósulhat meg, ha határozott kereteket adunk neki, kapaszkodót nyújtva ezzel bármelyik típusú embernek. Szofi terápiás művészetének hatása ebben rejlik: támaszt és teret adni egyszerre. Köszönöm az élményt!”
Toll Tünde

„Felforgató, összerakó, megláttató, felébresztő, katalizáló, katartikus, szeretetteli, aktivitásra késztető, gyengéd. Ilyen volt! Köszönöm!”
Jucus

Gyakori kérdések:

Hogyan és kivel utazom?
– Szervezőnk – Horváth Gyuri – fogja megoldani az utazás ügyeit, a telekocsik összehozását. A kapcsolatfelvételen meg tudod vele beszélni, hogy autóval jönnél, illetve inkább csatlakoznál egy telekocsihoz. Ezután összekapcsol azzal  a sofőrrel, akit javasol a közös utazáshoz. Így összeismerkedve minden kérdést tudtok tisztázni.
– Az elvonulás közeledtével elindítunk egy közös emailt, melyen minden résztvevő tud még kérdezni, ismerkedni, „találkozni”. Ott is még sok minden letisztul. Ott szoktuk megbeszélni, hogy néhány sofőr „konvojban” utazzon – azaz egy közös indulási időben, és néhány benzinkútnál bevárva egymást. Így ha autóval jössz és először, akkor sem kell egyedül érezned magad az út alatt.
– Ha nem szeretnél autózni, akkor vonattal is jöhetsz, mely egészen Splitig elhoz. Az állomásnál van a komp kikötő, így egyszerűen csak átsétálsz a megfelelő komphoz. Mi pedig kimegyünk eléd az ottani kikötőbe, és odaszállítunk az apartmanhoz. Ezt is meg tudod beszélni Gyurival, aki mindenben segíteni fog neked.

Kivel leszek egy szobában?
– Ha a pároddal, kedveseddel, vagy a barátaiddal érkezel, akkor természetesen közös apartmanba kerültök.
– Ha most jössz először, akkor beosztunk téged egy apartmanba valakivel. Ezek az apartmanok 2-3 ágyasak, tehát nem kell sok emberhez igazodnod. A helyzet az, hogy nem egy örök barátság is született ezekből a „véletlen” találkozásokból.
– Ha bármi nehézséged, problémád adódik, akkor azonnal szólj! Minden kezdeti kellemetlenséget és nehézséget eddig még tudtunk orvosolni.

Különlegesen étkezem – egyáltalán, az étkezésről…
– Mivel az apartmanokban mindenkinek lehetősége van külön főzni, így ha különleges diétán vagy, az is teljesen rendben van. Érdemes hozni otthonról olyan fontos kiegészítőket, melyekre szükséged van az étkezésedhez.
– Gyakran van közös főzés, de nem kötelező csatlakozni. Spontán események ezek, melyek szuper hangulatúak. Segítőink szervezik és koordinálják ezeket, akik egyebek mellett remek szakácsok is.

Mi van, ha nem szeretnék/tudok kapcsolódni a délelőtti összejövetelekhez?
– Az új résztvevőknek néha furcsa, hogy sok „ismeretlen” ember összegyűlik és beszélgetni „kell”. Hát ez nem így van. Nem kell beszélned, ha nem akarsz. Bármikor passzolhatsz, senki nem fog ezért szólni. Hiszen mindenki az elején ugyanúgy izgul, még én is. Ez teljesen természetes emberi óvatosság és abszolút tiszteletben van tartva minden résztvevő ritmusa, ahogy be tud integrálódni egy új közösségbe.
– Arra viszont megkérünk, hogy legyél jelen ezeken a foglalkozásokon. Add meg magadnak az esélyt az új infók befogadásra. Hiszen pont ettől több, jobb ez az elvonulás, mintha szimplán befizetnél egy hotelbe vagy elmennél a barátaiddal egy apartmanba. És így a többieknek is megadod a lehetőséget, hogy megismerjenek téged. Rengeteg átütő és pozitív tapasztalatról fognak beszámolni neked ez ügyben azok a résztvevők, akik az előző elvonulásokon pont ugyanezt élték át.

Mi van akkor, ha nem szeretnék/tudok táncolni és nem tudom elképzelni, hogy jól érezzem magam az esti RituálTáncokon?
– A RituálTáncot – ha még nem ismered – úgy képzeld el, mint egy csodás bulit, pia nélkül, csak sokkal jobb. Egyrészt szuper zene szól, nem kell beszélgetned senkivel. Van időd arra, hogy csak lazulj, lötyögj a zenére.
– Mindenki szeret táncolni a lelke mélyén. Ez a leggyorsabb és legegyszerűbb módja a felszabadulásnak. A jó hír az, hogy a RituálTáncon nem kell megfelelned semminek. Nincs szükség tánc tudásra. Még az sem kell, hogy jól mozogj.
– Ha nagyon zavar a többiek jelenléte, akkor adunk neked egy szemkötőt, így kizárhatod a többieket. Ez segít, hogy csak magadra figyelj. Aztán, amikor jól esik, ledobhatod és kapcsolódhatsz kedved szerint.
– Nem kell érintkezned, kapcsolatba lépned a többiekkel, ha nem akarsz. Táncolhatsz csak úgy egyedül, kedved szerint.
– A mozgásmeditációkat én vezetem és instruálom, ami segít neked abban, hogy érdekes felismerésekkel gazdagodj. Ez akkor a pluszt ad hozzá észrevétlenül… imádni fogod az egészet.
– … és itt sem kötelező semmi. Csak légy jelen.

Ha bármi egyéb kérdésed van, ne habozz, keress minket! 

Egyéb fontos tudnivalók:

Étkezés: Igény szerint a környék hangulatos vendéglőiben, vagy főzési lehetőség van az apartmanokban.

Szállás:

Vrboska városkában, kényelmes apartmanokban, klímával felszerelt 2-3 fős szobákban. Minden szobához tartozik felszerelt konyha, ahol hűtő, tűzhely, mikro, edények, tányérok, evőeszközök és konyharuha van, külön vízforraló nincs. Ágyneműt kapunk, viszont törülközőről és wc papírról mindenkinek gondoskodnia kell.
Bővebb infó:
https://www.facebook.com/Venusapartman/
http://hvarsziget.hu/

Szeretettel várunk!

Berkes Szofi   Berkes Szofi
– az elvonulás vezetője – 30 459 7856

Horváth Gyuri – szervező (fizetés, utazás, telekocsik) – 30 542 2798
Horváth Zsófi – segítő – 30 865 7315


  Jelentkezem az elvonulásra


  Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

  Cím

  Go to Top