Események betöltése

„Mester, mondd, mit tegyek?  – Semmit és azt könnyedén”

 

Sokan megijednek a megvilágosodás szó hallatán…valami hatalmas dolgot társítanak hozzá…Pedig valójában ott rejtőzik a minennapjainkban. AHA élmények, amik csak úgy jönnek. Akár 1-1 pillanatban is, amikor nem gondolkozunk, nem akarunk, hanem csak vagyunk és hagyjuk, hogy jelen legyünk a pillanatban…pl. elbambulunk, vagy csak belefeledkezünk valamibe, tesszük a mindennapi rutint.

Amikor van egy AHA élményünk, rájövünk valamire… mélyebb megértést nyerünk valamiben, a saját életünkkel kapcsolatban. És miközben egyre mélyebbre jutunk, előfordulhat, hogy, a sötétben olykor félünk.

Azonban, ha megnyugszunk és rábízzuk magunkat a Gondviselésre, akkor jövünk rá valójában, hogy nincsen mitől félni, mert megértjük, hogy mennyi minden lehetőség rejtezik ott. Az árnyaink is mi vagyunk. Idővel tudjuk, megvilágosodik bennünk, hogy ez a “lelkünk sötét mélysége” igazából a legmagasabb/ legmagasztosabb szikrázó/ csillogó/ ragyogó Mesteri fényesség tárháza; amihez, a mindennapokban hozzá is tudunk férni.

De hogyan is?

Ezt a kérdést boncolgatja könyvében Kiss Balázs Kúnó:

„Egyszer tanítványai megkérdezték Lin-Csi apátot, a híres buddhista tanítót, hogy mit kell tennie annak, aki mielőbb szeretne megvilágosodni. A mester, gondolkodás nélkül rávágta: „Semmit.” A tanítványok zavartan hallgattak, majd az egyikük végül megtörte a csendet: „De mester, hogyan kell semmit sem tenni a megvilágosodásért?” Erre Lin-Csi röviden tett pontot a kérdés végére: „Csakis könnyedén” – felelte.

Bár ezzel a gondolattal mindent megismert az, aki Önmagát keresi, mégis elképzelhetetlenül nehéznek tűnik ezt beintegrálni a XXI. századi európai ember életébe. Hogyan lehet a munka, a család, a szerelmek és életcélok útvesztőjében úgy élni az életet, hogy mindeközben semmit sem tesz az ember. S ha mégis, akkor azt csakis könnyedén. Az általánosan elterjedt spirituális és New Age-es tanítások tengerében az önmagát kereső, mély önismeretre, netán a megszabadulásra vágyó ember éppúgy illúziót épített magának, mint aki belefeledkezett a látható világ rabságába. Ennek az illúziónak egyszer szét kell pukkannia, mint egy szappanbuboréknak, és ez egyben a mindentől való megszabadulást is jelenti.”

“S aki nem tud szabadulni az őt nyomasztó érzések, gondolatok, félelmek, vágyak és elvárások körforgásából, már mindent kipróbált és minden választ tud, ám mégsem találta meg azt, amit keres; annak egyetlen dolgot kell tennie, amit még nem: Semmit. És azt könnyedén.”

Ehhez teremt ragyogó alkalmat a következő RituálTáncunk a Mester Archetípussal.

Gyere el és bátran tapasztald meg ezt a „SEMMIT” egy „KÖNNYED” RituálTánc segítségével. Rendhagyóan kevesebb instrukcióval és szabad/önkifejező mozgással.

Időpont: 2020. Január 18. (Szombat) 19-21 óráig (érkezés 18:40-től)

Érdemes hozni: kényelmes váltóruhát, pulóvert, vastagabb zoknit, esetleg vékony talpú cipőt. Innivalót.

Helyszín: CUMO, 1. em. (lépcsővel szemben) Szentkirályi utca 7. Budapest, 1088 https://www.facebook.com/cumotion/

Ár: 3.000 Ft/alkalom

A részvételhez a következő lépések szükségesek

  • Jelentkezz be a programra a lap alján lévő űrlapon vagy telefonon.
  • Hozz magaddal kényelmes váltó ruhát, innivalót.
  • Fontos tudni, hogy a mozgásmeditáció egy komplex belső utazás, ami egy tematikus ívet jár be. Ezért kérünk, hogy maradj velünk végig a folyamat alatt.

Szeretettel várunk!

 

  Ha először jársz RituálTáncon és nem tetszik, akkor az óra után csak kérned kell és kérdés nélkül visszakapod a részvételi díjat!

Oktató:

Kili Andi   Kili Andi


    Jelentkezés a táncra


     

    Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!