Események betöltése

A RituálTánc mozgásmeditáció célja az archetípusok őserejéhez való kapcsolódás az imaginatív szabad táncon keresztül.
Minden nyáron, augusztusban – a Király archetípus időszakában – megtartjuk a Totemállat táncot.

Talán elsőre nem érthető, hogyan kapcsolódik pont ide szervesen a totem, totemállat kérdése. Első olvasatra valószínűleg az indián hagyomány jut eszedbe.
De nem csak az indián sámánok foglalkoztak a totemállatok kérdésével, hanem szinte minden őshagyomány, nép és kultúra fontos szerepet tulajdonít annak, hogyan is támogathatnak és segíthetnek nekünk az állatok. 

Már ha csak az Állatövi jegyeket nézzük, ott is állatokkal kapcsolják össze a jegy jellemzőit, és lényeges minőségeket, tulajdonságokat rendelnek hozzá.
De az összes mesében és mítoszban is állatok és különféle mítikus lények jelennek meg, akik segítik vagy éppen akadályozzák a főhőst – akit gyakran KIRÁLLYÁ koronáznak a történet végén.

Lényegében a Király archetípus az erő, a hatalom képességével van összefüggésben. Ahhoz, hogy újra erősekké, valódi hatalommal bíró lényekké válhassunk, nekünk is segíthetnek a különféle állatok szellemei.

A Totemállat táncon a RituálTánc eszközeinek felhasználásával – vezetett imaginációs utazás, szabad, extatikus tánc – te is megismerheted azt az erő állatot, erő – lényt, aki szeretne hozzád kapcsolódni, hogy segítsen az erőd megtalálásában.
Ez lehet a te vezér totemed, aki egész életedben az ösztönös, animális részed kifejeződése. De az is gyakori, hogy életed egy időszakára csatlakozik hozzád egy erő-állat, hogy segítse és kísérje belső folyamatodat.
Általában aki először jön el egy ilyen utazásra, az az első verzióval találkozik, de néha több állat is “bejelentkezik”.

Ez a táncmeditáció egy nagyon ősi, sámán tradíció modern változata.
Minden természeti népnél valamilyen módon találkozhatunk ezzel a módszerrel. Hiszen az ősök így fejezték ki tiszteletüket a természetnek, és így mondtak köszönetet az erőért és az élet egységéért.
A totemek használata mindenhol jelen van a mai napig. Lásd a címereken, logókon, ruházatokon.

Várunk szeretettel, ha szeretnél te is találkozni a totemállatoddal!

Részvételi díj 5000 ft
FIGYELEM – ERRE AZ ALKALOMRA A BÉRLETEK NEM ÉRVÉNYESEK!

Berkes Szofi   Berkes Szofi

A részvételhez a következő lépések szükségesek

  • Jelentkezz be a programra a lap alján lévő űrlapon vagy telefonon.
  • Hozz magaddal kényelmes váltó ruhát, innivalót.
  • Fontos tudni, hogy a mozgásmeditáció egy komplex belső utazás, ami egy tematikus ívet jár be. Ezért kérünk, hogy maradj velünk végig a folyamat alatt.

Szeretettel várunk!


    Jelentkezem a táncra


    Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!