Barion Pixel
Horváth Zsófi

Horváth Zsófi

Nagyon foglalkoztat az emberi lélek megismerése, a különböző önismereti technikák, így tanulmányaimat is ebben az irányban kezdtem el. A Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia alapszakán 2019 júliusában diplomáztam, illetve a RituálTánc Képzést 2019 szeptemberében fejeztem be és szeretnék továbbra is ebben az irányban tanulni és tevékenykedni.

Gyermekkoromtól kezdve vonz a zene és a tánc, mert számomra ezek a művészetnek azon területei, melyeken keresztül ki tudom fejezni önmagamat és ki tudom bontakoztatni a kreativitásomat. A zene számomra a megnyugvást, az önmagamhoz való kapcsolódást jelenti, egy biztos pontot, ahol szabadon megélhetem az érzéseimet, egy menedéket a világban és a bennem zajló viharoktól. Olyan számomra, mint egy kapcsoló, amely segít visszatalálni önmagamhoz, a belső erőforrásomhoz. A tánc pedig egészen egyszerűen a testemhez, az aktuális állapotomhoz segít kapcsolódni.

A Rituáltáncban az tetszik, ami a pszichológiában is a leginkább érdekel, hogy egy-egy traumán keresztülmenve hogyan tudjuk azt áttranszformálni egy élettapasztalattá, erőforrássá. Minden egyes mozgásmeditáció egy, az alkotó számára fontos élethelyzetben, tapasztalásban gyökeredzik, és egy problémán, nehézségen keresztülvezetve eljuttat bennünket egy megoldásig, egy pozitív élményhez, egy lecsendesültebb tudatállapotba. Számomra biztonságot jelent, hogy ez a módszer lehetőséget ad arra, hogy mindenki annyira menjen bele, amennyire neki abban a pillanatban jól esik. Teret enged a könnyed részvételnek, azonban, ha valaki arra vágyik, a transzélmények megélésének is.