Barion Pixel
Kili Andi

Kili Andi

A rituálé szó hallatán legtöbbünknek valamilyen szertartás jut az eszébe. És ez így is van jól. Hiszen ősidők óta rituálékkal ünneplünk, vagy éppen búcsúztatunk eseményeket, élethelyzetekbe avatjuk be embertársainkat. Mindezen rítusoknak szerves részét képezi a szabad zene, a tánc és az ének.

Kisgyerekkorom óta a mozgás, a tánc és a zene a lételemem és legfőbb kifejezési eszközöm. Ezáltal rengeteg féle tánccal és mozgásformával ismerkedtem meg. Közel 15 éven keresztül a jazz- és modern balett határozta meg az életemet. A szépségeivel és kötöttségeivel együtt, a precízen begyakorolt győztes koreográfiák és a csapatmunka lefektette bennem a biztos alapokat és a mozgás kultúrát.

Azonban, amikor ráléptem az önismeret rögös útjára, elkezdett bennem munkálkodni az önkifejezés szabadsága a táncban is. Az a vágy, hogy az extázist, a szabadságot ne csak egy buliban éljem át tisztán és szabadon, hanem azt a mérhetetlen felszabaduló energiát, amit megtapasztalok nap, mint nap a meditációk, energetikai oldások, masszázs által, a tánc során is transzformáljam és használjam a testi, lelki, spirituális fejlődésemre; ezáltal, terapeutaként, embertársaim segítésére.

Így találtam rá a RituálTáncra 2016 őszén, és már az első alkalommal, zsigeri szinten azt éreztem, hogy haza érkeztem. A második alkalommal pedig elhatároztam, hogy ez az, amivel szeretnék foglalkozni, és megismertetni az emberekkel, hogy a szabad, önkifejező, extatikus mozgás és a szakszerűen vezetett meditáció, valamint a gondosan összeválogatott zenék kombinációja, milyen mértékű öngyógyító folyamatokat indítanak el Test-Lélek-Szellem szinten.

Hát elsajátítottam ennek a módszernek minden csínját-bínját és szívemmel, lelkemmel, testemmel, örömmel – bánattal kreálom meg az újabb és újabb nyílt Rituálékat.

Boldogsággal telik meg szívem, amikor végigkísérhetem azt a folyamatot, amin végig mennek a Rituálékon részt vevők egy-egy alkalommal. Ahogyan átalakulnak és felszabadulnak, örömtelien lépve ki a teremből, önismeretüket gyarapítva.

Számomra a RituálTánc…egy érintés, egy kapcsolódás, egy mosoly, egy tekintet, a figyelem, egy pillanat az örökkévalóságban, a zene, a csend, az extázis, a szabadság, a gyógyulás, a boldogság…a lélek tánca…az élet maga…

Andi órái
    Go to Top