Barion Pixel
Pap Réka

Pap Réka Zsófia

Az önfeledt tánc testünk legőszintébb megnyilvánulása. Szabadon engedhetünk minden érzést, titkot, örömöt és bánatot, legmélyebb önmagunkat. A Rituáltánc ehhez ad teret és lehetőséget bárkinek. A tánc és a mozgás mindig az életem része volt, legyen szó gyakorlásról, edzésről, alkotásról, színpadról. Amikor 2015-ben találkoztam Szofi mozgásmeditációjával, teljesen más módon kapcsolódtam a testemhez és önmagamhoz a szabad táncon keresztül. Gyógyító, felszabadító, önismeretet segítő folyamatok indultak el bennem.

Amikor táncolok a testem mindig megmutatja a pillanatnyi jelenlétét és letükrözi a belső állapotomat. A Rituáltánc folyamataiban látom ezt a résztvevőknél, ahogy végigvezetem őket a mozgásmeditáción, csodálatos megélések születnek, érzelmi blokkok oldódnak, feszültségek vezetődnek le.

Mindig táncolni akartam és kerestem a utamat a mozgásformák világában. Az aerobiktól indulva a versenytánctól elköszönve találkoztam a klasszikus dél-indiai tánccal – bharata natyam – és beleszerettem, majd 19 évig az életem része volt sok sok színpadi szerepléssel, tanulással és tanítással. Közben tanultam flamencót, odissit, kortárs táncot, butoht, majd rátaláltam a szabadabb mozgásformákra: nia, lemangúria, 5ritmus és a Rituáltánc.

A Rituáltáncnál éreztem hogy megérkeztem és otthon vagyok benne, innen már egyenes út vezetett a képzéshez. A gyakorlati tudás elsajátítása és a mély önismereti folyamatok csak megerősítették, hogy a helyemen vagyok.

Itt a tánctérben végigkísérünk és vezetünk a meditációban, kiléphetsz a fényre és beléphetsz a sötétbe, mert biztonságban vagy.

Réka órái
    Go to Top