Nagyon szeretem a mágiáról és mágikus lényekről szóló filmeket.
Amikor a mindennapi történések elszürkülnek és úgy érzem, nincs elég hatásom a saját életemre, néha alig várom, hogy egy jó kis mágusos filmet nézzek. Már a kezdő zene is elvarázsol, mert mély tónusú és azt sejteti, hogy itt valami nem hétköznapi és veszélyes fog történni…
A főhős küzdelmét a gonosz erőkkel bíró fekete mágus akadályozza és a mindig éppen jókor érkező fehér mágus segíti. Nem hiányoznak a különleges képességek, az áramló fények, az átalakulás… Persze, hogy győz a jó, de én néha azért együtt érzek a sötét varázslóval és a gonosz varázslónővel is. Hiszen, ha ők nem lennének, akkor nem létezhetne a győzelem csodája!

A filmek, a könyvek és a mesék az archetípusok ősi történeteinek hordozói. Fontos, hogy megismerhessük ezeknek az ősi szerepmintáknak a minőségeit, lehetőségeit. Hiszen, ha felfedezzük magunkban, akkor képesek leszünk kibontakoztatni a bennünk rejlő kincseiket is.

A Skorpió havában most a bennünk élő Varázslóval, Mágussal ismerkedünk a RITUÁLTÁNC mozgásmeditációkon. A 12 fő lélek szerep közül, amelyet emberként megélünk életünk különböző helyzeteiben, talán ez az egyik legizgalmasabb.

Ez a szerepszemélyiség legmélyebb irányultságunk és elköteleződéseink hordozója. A honlapon itt olvashatsz bővebben róla:

Ha hiszed, ha nem, minden pillanatban varázsolunk.
Hatunk a környezetünkre a külsőnkkel, az érzelmeinkkel, a szavainkkal. Ez nyilvánvaló.

Ami már nem annyira látszik, az a gondolati szint és a mögötte lévő szándékok és vágyak szintje.
Ehhez az átlagos figyelmünk nem „ér el”. Pedig itt kezd a történet érdekessé válni. A nagy hatású, nagy hatalmú emberek ugyanis attól olyanok, hogy képesek uralni és irányítani a gondolati, akarati szférájukat és képesek az átlagosnál nagyobb energia készletüket ebbe a csatornába irányítani. Az akarat összpontosítása, egyenirányítása az a bizonyos varázspálca, amiről a mesékben olvashatunk. 

Ahhoz, hogy ezt az archetípust valóban megelevenítsük önmagunkban, merész lépésekre kell elszánni magunkat. Hozzá nem lehet eljutni kompromisszumokkal, halogatással, megalkuvással, másokhoz igazodással, lagymatag, „majd-csak-lesz-valahogy” hozzáállással, másokhoz való igazodással, és pozitív hozzáállással.
Ide több kell. A teljes lényünk, a Te teljes lényed!

Ha beleborzongsz a gondolatba, ha bizsergető izgalmat érzel, akkor a tested is jelzi, hogy a VARÁZSLAT utat akar találni az életedbe.

Gyere, táncolj helyet magadban a MÁGIA újjászületésének!