Mágus

mágus

Mit érdemes tudnod erről az archetípusról?

Ez a szerepszemélyiség legmélyebb irányultságunk és elköteleződéseink hordozója. Ha ráhangolódunk és készek vagyunk meghallgatni üzeneteit,
elmeséli nekünk, mik a legmélyebb vágyaink és hogyan is bánunk alkotóerőnkkel.
Óriási feszültségeket hordozhat magában ez a szerepszemélyiség, hiszen vágyik arra, hogy akár önmagát is feláldozza egy magasabb eszméért, elképzelésért; másrészt viszont mindent megtesz a túlélésért.

Jelszava a mindent vagy semmit.

Hogyan is teljesíthetjük be vágyainkat?
Már egészen pici korunkban megtanuljuk, hogyan is manipuláljuk a környezetünket, ha valamit el akarunk érni, meg szeretnénk kapni. Ezeket a korai mintákat, amiknek nagy része a szüleinktől, nevelőinktől jön, felnövekedve is ismételjük. Jó esetben ezek pozitív, erőteljes mintázatok. Nem mindenkinek van azonban ilyen szerencséje!
Sokunk életre szólóan küzd valamilyen régi beidegződéssel, ami megakadályozza, hogy úgy éljen, ahogy valóban szeretne.

A Mágus archetípus üzenete

  • Nézz bele életed tükrébe, milyennek is teremtetted, teremted azt? Hogyan és mire használod alkotóképességedet?
  • Melyik az a területe az életednek, ahol nem érzed elégnek magadat, a képességeidet? Ahol bármiféle praktikával tökéletesíteni próbálsz magadon?
  • Gondold végig, mik az elképzeléseid önmagadról és az életről!
  • Figyeld meg, hogyan hatsz az emberekre!
  • Mi az a titkos vágyad, amiről azt gondolod, hogy úgysem teljesülhet?

Mire taníthat ez az archetípus?

Ezt a szerepszemélyiséget tudatosítva lelepleződnek manipulációs technikáink, régi, elavult gondolkodási és érzelmi mintáink. Készen állunk arra, hogy kapcsolatba lépjünk valódi, legmélyebb vágyainkkal és felismerjük, mi szól az életünkben valóban rólunk, illetve mikor élnek (vissza) velünk mások.
Eltávolodhatunk a hamis ideáktól, amik csábító jövőképekként állandó küzdelemre sarkalltak, hogy jobbak, tökéletesebbek legyünk.
A kiszolgáltatottág és a hatalom mágikus kötelékei feloldódnak, ahogy visszakapcsolódunk lelkünk eredeti szándékához, ami ebbe az életbe hozott minket. Tabuk nélkül vehetjük szemügyre árnyékos oldalunkat, hogy rejtett erőforrásaink felszabaduljanak. A legfélelmetesebb „ellenség” – halál – így a barátunkká válik és megtanít beleolvadni az élet örök változásába, és teljes lényünkkel megadni magunkat az isteni akaratnak.

A Mágus más megszólításai:
Varázsló, Boszorkány, Ördög, Alkimista, Fanatikus, Akaratos, Belevonó, Csábító, Átlényegítő, Transzformáló

A Tiédet hogy hívják?