Szabadító

Mit érdemes tudnod erről az archetípusról?

Ő az a belső szereplő, aki a változásokat segíti elő az életünkben.
A legváratlanabb pillanatokban „robban be” életünk színpadára hogy hirtelen kibillentsen jól megszokott életritmusunkból. Az események felpörögnek és magukkal ragadnak egy különös hullámvasútra. Néha úgy érezhetjük, mintha kihúzták volna a lábunk alól a szőnyeget…

Ugye, felismered, hogy a Szabadító megjelent, hogy valóban felszabadítson minden olyan kötődés alól, ami már nem szolgálja további fejlődésedet.
Ha üzenetét meghallgatod, elmeséli, melyek azok az élethelyzetek, szokások, gondolati és érzelmi mintázatok, amelyek elavultak és gúzsba kötik a lényedet.

Mindannyian egész életünkben a biztonság megteremtése és a szabadság nyitottsága között egyensúlyozunk.
Kapcsolatokat építünk, szeretet-kötelékeket fonunk egymás felé, hogy ebben az összekapcsolódásban újraéljük az egymásra találás örömét. Észre sem vesszük, hogy ezek az ismétlődések megfakítják érzelmeink színeit, hiszen a kötődés biztonságot nyújt. Számítani lehet a partnerünkre, a munkahelyünkre, a biztos jövedelmünkre és a barátaink véleményére. Ebben a kiépített védettségbenlelkünk éhezik, várja és csendben hívja a Szabadítót, aki jön és változást hoz az életünkbe.

A Szabadító kérdései és üzenetei

  • Életed mely területe a legmegterhelőbb számodra?
  • Milyen változástól félsz a legjobban?
  • Életed mely részét érzed unalmasnak?
  • Dobd le a maszkjaid!
  • Tanulj meg nevetni magadon!

Mire taníthat ez az archetípus?

Ezt a szerepszemélyiséget tudatosítva elébe mehetünk az életünkben mindenképpen bekövetkező változásoknak. Veszteségtől való félelmünket feladva, régi életkörülményeinket magunk mögött hagyva függetlenebbé válhatunk. Ez a függetlenség lehetővé teszi, hogy lelkünk tovább fejlődjön és új távlatok nyíljanak meg előttünk. Így megújulva indulhatunk tovább, spontánabb, könnyedebb és színesebb élet-kalandok felé…

A Szabadító további elnevezései:
Udvari Bolond, Bohóc, Igazi Hős, Változást Hozó, Vándor, Kívülálló, Különc

A Tiédet hogy hívják?