Király

király arcetípus

Mit érdemes tudnod erről az archetípusról?

Ez a szereplő a hatalom, az uralkodás képességét és leckéit tanítja és képviseli a személyiségünkben. Nemtől függetlenül arra késztet minket, hogy fontosnak érezzük magunkat és észrevegyük saját nagyszerűségünket. 
Ahogy a Nap ragyog az égen, úgy ragyogta be szüleink – jó esetben édesapánk – meleg szeretete és figyelme az életünket. Ha kellett, támogatott, de határt szabott, ha szükségünk volt rá. Egyszóval tekintélyként, vezérként, hatalommal bíró személyként tiszteltük.
A saját erőnkhöz, akaratunkhoz és egyéniségünk kialakulásához gyermekkorunkban kapjuk a szerepmintákat. Később azonban tőlünk függ, hogy felismerjük, segítik-e ezek a régi tapasztalások, beidegződések lelki fejlődésünket!

Itt az ideje, hogy megszülessen bennünk is a valódi erő és önuralom képessége, hiszen csakis így válhatunk saját életünk főszereplőjévé!

A Király kérdései és üzenetei

  • Melyik szülőd volt az erősebb, a tekintényszemély gyermekkorodban?
  • Milyen viselkedésmintákat sajátítottál el tőle?
  • Figyeld meg, kiket fogadsz el vezetőnek, kikre tudsz felnézni! Miért?
  • Mennyire vagy kreatív? Mered-e használni alkotóerődet?
  • Fejezd ki önmagad, valódi egyéniségedet! Légy önmagad ragyogó Napja!

Mire taníthat ez az archetípus?

Ezzel a belső szereppel összekapcsolódva képesek leszünk meglátni, hogyan is vezetjük életünket, illetve mennyire engedjük át a hatalmat másoknak. Észrevesszük, milyen hatalmi játszmákat vettünk át a szüleinktől  és most lehetőségünk lesz elengedni, felülírni ezeket.
A valódi erőhöz és hatalomhoz vezető út abban rejlik, hogy vállaljuk önmagunkat, valódi vágyainkat. Ehhez először is vissza kell találni a saját szívünkhöz!
Ne másokat kövessünk! Ne külső tekintélyekhez igazodjunk! Engedjük el a másokon való uralkodás kényszerét!
Legyünk önmagunk számára tekintélyek! 
Az önbecsülés visszaszerzéséhez nagyon fontos, hogy meg tudjuk húzni a határainkat. Határaink érzékelése, kijelölése és megtartása segít abban, hogy erősnek érezzük magunkat.
Üljünk fel a saját birodalmunk trónusára és húzzuk ki magunkat. A nyugodt lélegzet, a helyes testtartás higgadtságot eredményez. Önmagunk egyediségéhez, nagyszerűségéhez visszatalálva kreatív energiánk megnövekszik, élettelinek érezzük magunkat.

A Király megtanít minket arra, hogy valóban örömteli módon éljünk, hogy szívünk fénye bearanyozza életünket, környezetünket.

A Király archetípus más elnevezései:
Uralkodó, Uralkodónő, Atya, Vezető, Főnök, Zsarnok, Diktátor

A Tiédet hogy hívják?

Írások az Király archetípushoz

Belső birodalom
Ismerd meg az erődet