Mester

mester archetípus

Mit érdemes tudnod erről az archetípusról?

Ez a belső szerepszemélyiség az objektivitás törvényszerűségeit, a lelkünkben megnyilvánuló szabályszerűségeket képviseli. Az a feladata, hogy életünk nehézségein és korlátozásain átvezetve különböző tulajdonságokat fejlesszen ki bennünk.
Ha meghallgatjuk üzeneteit, segít rálátni a vissza-visszatérő élethelyzetekben megbúvó tanításokra. Így életünk kihívásai a valódi felelősségvállalás és a felnőtté válás lehetőségeivé válnak.
Mindannyiunknak vannak hosszútávú céljai. Ezek felé törekszünk. Tanulmányokat folytatunk, majd elfoglaljuk helyünket a társadalomban. Szeretnénk olyan munkát, ami megfelel egyéniségünknek és sok pénzt tudunk vele keresni. A gyermekévek játékossága és védettsége után megtapasztaljuk az élet keménységét.
A sikereink mellett elszenvedjük a kudarcokat is. A várva várt előléptetést kollégánk kapja meg, kicsúszunk az időből, pénzügyi nehézségekkel küzdünk, elveszítünk valami fontosat…

A benned lévő Mester ezt üzeni

  • Mi életed legnagyobb kihívása?
  • Írd le 5 pozitív és 5 negatív tulajdonságodat!
  • Pozitív tulajdonságaidat hol tudnád a legjobban kamatoztatni?
  • Változtass negatív tulajdonságaidon tudatos önfejlesztéssel!
  • Nézz szembe legnagyobb félelmeddel!

Mire taníthat ez az archetípus?

A Mester segít, hogy életed visszatérő helyzeteinek üzeneteit megfejtsd és sorsodként elfogadd. Ráébreszt, hogy milyen tulajdonságokat kell kifejlesztened magadban, hogy magasabb céljaidat elérd. A külső és belső korlátozottság élményével képességeket kristályosít ki benned. Külső korlátként az idő szorítása a jelenbe érkezés élményévé, a pénz hiánya a valódi értékek felismerésévé és megteremtésévé  válik. Belső korlátaidat főként félelmeid alkotják, melyekkel szembenézve átalakul a veszteségekhez való hozzáállásod. A halál a szövetségeseddé válik, és megmutatja, mi a fontos valójában.

Így életed valódi mesterművé változik.

A Mester más megnevezései:
Halál, Sors Ura, Szellemi vezető, Igazgató, Bíró, Szakértő

A Tiédet hogy hívják?