Közvetítő

közvetítő archetípus

Mit érdemes tudnod erről az archetípusról?

Mint a neve is jelzi, legfontosabb feladata az összeköttetések megteremtése és az  információk közvetítése. Ezek az üzenetek azonban nagyon sokfélék lehetnek és sok helyről jöhetnek.
A Közvetítő az a kíváncsi és nyitott részünk, aki a kapcsolatot tartja a külvilággal, ismerkedik, gyűjti az információkat és a tudást. Rendszerbe szedi, osztályozza az ismereteket, amit aztán szívesen tovább is ad a többieknek.
Fontos, hogy semleges tudjon maradni, ezért nem ragad le sokáig egy témánál. Kedveli a változatosságot és a könnyedséget. Egy színes pillangóra emlékeztet, ahogy ide-oda repkedve hordja a híreket…

Mozgékonyság, kapcsolatok, kommunikáció – ezek az Közvetítő életterei.
És nehogy azt higgyük, hogy csak a külvilággal köt össze, hiszen mivel bennünk él, a belsőnkben lévő kapcsolatokat is Ő intézi.
Ő vibrál az idegrendszerünkben, mozgásra késztetve izmainkat, ő szólal meg különböző nyelveken, hogy megoszthassa a tudást. Álmainkon keresztül is ő üzen, hogy jobban megértsük, mi zajlik bennünk.

A Közvetítő kérdései és üzenete

  • Mi az, amit valóban szeretnél megtudni?
  • Mi az, ami igazán érdekel?
  • Rázd le mindazt, ami elnehezíti életedet!
  • Emelkedj problémáid fölé és tekints rájuk megfigyelőként!
  • Kapcsold össze a tudattalant a tudatossal, így teljességében láthatod a helyzeteket!

Mire taníthat ez az archetípus?

A Közvetítő a belső Gyermek is, hiszen a két alapvető ellentét  – a Férfi és a Nő kapcsolódásából születik. A Gyermekben összekapcsolódik és harmóniába olvadhat az apai – anyai minőség, így megújítva energiáikat.
A Gyermek a külvilággal kapcsolódva a megszerzett tudásból tapasztalatokat gyűjt, így egyre intelligensebbé válik. Ez az intelligencia arra törekszik, hogy a tanultakat szintetizálva megossza a tudást minden érdeklődővel.

A Közvetítő aztán a külső tudás megszerzése után befelé fordul, befelé figyel. Összekapcsolja a belső szereplőket, meghallgatja üzeneteiket. Végül – valódi Hermésszé válva – az isteni életterülettel kapcsol össze.

A Közvetítő más elnevezései:
Belső Gyermek, Játékos, Kommunikátor, Hermész

A Tiédet hogy hívják?