Jó dolog szerelembe esni, csodás, amikor ránk talál a szerelem élménye. Igen, a Másik, a Nagy Ő felvillanyoz. Jelenlétében isteni csodának érezheted magad, szinte újjászületve, és minden fényesnek és élőnek tűnik.

De ez sajnos csak az érem egyik oldala. A „szerelembe esés” sokszor pofára eséssel végződik akkor, ha nem ismered a szerelem művészetét.
A szerelem művészete egy érési folyamaton, egy belső fejlődési úton való végighaladás, egy tánc, melynek lépéseit közösen szülitek a Mostban.

Ha a szerelem művésze akarsz lenni, akkor meg kell ismerned a szerelembe emelkedést is.
Ezt már te teszed hozzá azzal, hogy a Párodat választod akkor is, amikor rossz a kedve(d), akkor is, amikor árnyak borulnak körétek. A szerelembe emelkedés minőségi időt, figyelmet és odaadást kíván tőled, tudatosságot és választást.

Ha a szerelem művésze akarsz lenni, akkor tudnod kell tovább menni, mélyebbre, bátrabban, a teljes lényedet oda kínálva és a másikat érezve, látva.

Mindenképpen érdemes a szerelem művészetét megismerned, mert nélküle életed elsivárosodik, lelked elsorvad, unatkozni fogsz és elégedetlen leszel.

„A tökéletes szerető keresésével vesztegetjük az időnket, ahelyett, hogy létrehoznánk a tökéletes szerelmet.”
Tom Robbins

A következő RituálTáncunkon ezzel az univerzális témával mozdulunk és lépünk tovább a szerelem beavató ösvényén.

Téged is szeretettel várunk!
Berkes Szofi Judit