Jócskán benne vagyunk a Harcos archetípus időszakában.

Az első táncunk a Természet Zöld Erejével kapcsolt össze bennünket. Ráhangolódhattunk az újjászülető és kibontakozó életre, mely bennünk is megindítja energiáink ébredését. Második mozgásmeditációnk ösztönvilágunkat élesítette ki, hogy egyre jobban bízzunk mély, zsigeri kódjainkban. A tegnapi rituál pedig életünk harcmezejére vezérelt, hogy felébresszük küzdőszellemünket és visszahódítsuk a Győztes énállapotot bensőnkben.

Most tovább utazunk, hogy egyre erősebbé válva beindítsunk egy új teremtési ciklust az életünkben.
Ehhez vágynunk kell! Ehhez akarnunk kell!
Nem elég csak tudni, hogy mi az álmunk, hogy mit szeretnénk csinálni, alkotni, hogy hogyan szeretnénk élni.

Fontos, hogy tisztába jöjjünk saját életenergiánk állapotával. Figyeljük meg bioritmusunkat, energiánk napi szintű mozgását. Hiszen csak mi tudjuk megérezni és megérteni, hogyan működünk, mi aktivál és mi tesz passzívvá bennünket. Muszáj, hogy azonnal felismerjük és hatástalanná tegyük azokat a gondolatokat, melyekkel magunkat kisebbítjük, erőnket aláássuk. Ebből fakadóan az is lényegbevágó, hogy abbahagyjuk azokat a tevékenységeket, melyek rabolják életerőnket.

Ez nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk.

A Harcos bennünk sokkal inkább észreveszi, hogy mi a nem jó a külvilágban, másokban, a rendszerben, ésatöbbi. Szemünk kifelé tekint, és harcra készen, lelkesen kritizálunk és szidalmazunk, és nekimegyünk mindennek, amit ellenségnek kiáltunk ki. Figyelem, ez még a szelíd és nyugis emberekre is igaz, csak ők finomabban és rejtettebben csinálják. Ne hazudjunk magunknak. Nem érdemes. Ne feledjük, a saját erőnk megtapasztalása, visszaszerzése, megerősítése és megőrzése a cél.De mit mond erről egyik kedvenc íróm, Carlos Castaneda harcosi beavatója, a tolték sámán, Don Juan:

Amikor egy harcos elhatározza magát valamire, mindent meg kell tennie érte, de felelősséget kell vállalnia azért, amit csinál. Akármit is tesz, először is azt kell tudnia, hogy miért teszi, majd cselekednie kell, anélkül, hogy kétkedne a tettében, vagy megbánná azt.
… A harcos élete a cselekvés, nem pedig a cselekvésen való gondolkozás, és nem is az azon való gondolkozás, vajon mit fog gondolni, miután véghez vitte a cselekvést.
… A harcos nem érez semmiféle tette miatt bűntudatot, mert énünkre érdemtelenül nagy hangsúlyt helyez, ha tetteinket kicsinyesnek, gonosznak, vagy csúnyának ítéljük.

Ugye, már e sorokat olvasva is érzed, hogy erőd valahogy elkezd ébredni, figyelni, összpontosulni benned, mintha meghívót kapott volna… Igen!

Gyere, csináljuk! Tegyünk meg mindent, amit csak lehet, hogy ne szalasszuk el a lehetőséget, a kihívást!

Szeretettel várunk a Harcos archetípus utolsó táncára, melyen ezt gyakorolhatod!
HŐSI ERÉNYEK – 04.15. Magnet Ház>>>

Ha azt veszed észre, hogy a kapcsolataidban gyakran kerülsz a passzív oldalra; ha a konfliktusokat inkább elkerülöd; ha gyakran sodródsz tehetetlen helyzetekbe és úgy érzed a megoldás nincs a befolyásod alatt, akkor a benned élő Harcost megkötözted, az erejét befagyasztottad és az életed felett másoknak adtad át a hatalmat. Az élet így csak történik veled és megtanultad, hogy ellenállásnak semmi értelme, mert úgysem változik semmi. De menekülni sem tudsz, mert szükséged van a kapcsolatokra, mert a teljes különválás és magány félelmetes.
Ahhoz, hogy a hatóerődet visszaszerezd és bűntudat nélkül, teremtő módon alkalmazd, hosszú út vezet. De a Kos energiájában ezekkel a táncokkal a folyamatnak új lendületet adhatsz.”

(Krokovay Károly – RituálTánc oktató)

*****
Sok éve tartunk 10 napos nyári elvonulást a horvát tengerparton, Hvar szigetének egy gyönyörű városkájában, Vrboskán. Maga a hely is gyógyító, de ennél sokkal többet kaphatsz. Eltölthetsz 10 felejthetetlen napot úgy, hogy a pihenés és töltődés mellett saját valódi lényedhez is közelebb kerülhetsz.
Az elvonulásokat mindig egy lényegi téma köré összpontosítjuk, melyet előadásokkal, beszélgetésekkel, gyakorlatokkal … és nem utolsó sorban RituálTáncokkal építünk be.
Számomra egy csoda, hogy akár vadidegenek milyen mély kapcsolódásokat és közösségi élményt élnek meg a táborok során. Szerelmek születtek, barátságok mélyültek, magányok múltak el, gyógyulások történtek, buliztunk, kirándultunk, napoztunk, és még sorolhatnám…
De inkább olvasd el a résztvevők bejegyzéseit a honlapon:
Élmény beszámolók a nyári elvonulásokról>>>

A mostani elvonulásról itt olvashatsz és a jelentkezési lapot is itt találod:
RITUÁLTÁNC ELVONULÁS VRBOSKÁN július 3-13-ig>>>

Ne tétovázz, ha hív, akkor csapj le az alkalomra! ÁPRILISBAN MÉG KORÁNKELŐ KEDVEZMÉNNYEL JELENTKEZHETSZ!
JELENTKEZZ MOST!
*****

Egy gyönyörű Kornis Mihály idézettel búcsúzom:
Bármire képes vagy. Ezt se felejtsd el. Mindenki tud valamit, amit ő tud a világon a legjobban. Azért született meg.”

Szeretettel és erővel,
Berkes Szofi Judit